OM OSS

Svarta Fårets Djurhem - en djurfristad med omplaceringsverksamhet beläget i Horreds skogar. Svarta Fårets Djurhem etablerades 2015 och drivs av tre familjemedlemmar som brinner för djurs rättigheter. 

Svarta Fårets Djurhem
Organisationsummer: 802497-9844
Bankgiro: 5044 - 3522
 
Swish: 123 196 28 77
E-post: svartafaretsdjurhem@gmail.com

Vi på Svarta Fårets Djurhem verkar för att alla djur skall få ett meningsfullt liv med hög kvalité där de får utlopp för sina naturliga beteenden.
Vi är emot all avel av djur och kastrerar därför alltid de djur som hamnar hos oss (i den mån det är möjligt, beroende på art). Vi arbetar med att informera och utbilda privatpersoner om kastrering och försöker uppmana att alltid kastrera sina katter och kaniner. 

Vi id-märker alltid samtliga katter som hamnar hos oss. Det är ytterst viktigt att alla, såväl inne-som utekatter, är id-märkta, för att kunna återförena katten med sin ägare om den sprungit bort.

Svarta Fårets Djurhem arbetar enligt No Kill-metoden, vilket innebär att vi aldrig avlivar djur som är friska eller behandlingsbara. Vill du läsa mer om vad denna metod innebär, kan du göra det här

Vi tar emot de djur som av olika anledningar behöver ett nytt hem, i den mån vi kan erbjuda bra omsorg och boende. Eftersom vi vill kunna erbjuda djuren ett liv med bästa möjliga standard, tar vi
endast hand om de djur vi känner att vi har kunskap om. Har vi inte plats på djurhemmet, försöker vi i bästa möjliga mån att hjälpa till att hitta ett annat hem, ett jourhem eller annan lösning för djuret. 
I första hand tar vi hand om de djur som riskerar avlivning eller på något sätt mår dåligt i sin nuvarande situation. 

De djur som kräver speciell vård eller omhändertagande får stanna permanent i vår fristad, resterande djur omplaceras i nya, bra hem.

Vi samarbetar med ett flertal olika jourhem, för att kunna hjälpa även de djur som inte får plats på djurhemmet för tillfället. Är du intresserad av att veta mer om hur det fungerar att agera jourhem, kan du läsa om det samt anmäla intresse här

 Vi arbetar kontinuerligt med att sprida kunskap om djurs behov och deras rätt till sitt eget liv, för att öka djurs status i samhället.
Svarta Fårets Djurhem är en ideell förening som är beroende av donationer och ekonomiska bidrag. Hjälp oss hjälpa, här


Vi som driver Svarta Fårets Djurhem är en familj på tre personer, som lägger ner vår fritid på att hjälpa hemlösa djur. Vi har bland annat utbildning inom djurs beteenden, samt många års engagemang och samlad erfarenhet av att arbeta inom olika organisationer som hjälper djur och verkar för djurens rättigheter. Djurhemmet är beläget i skogen i Horred, Västra Götalands Län. 

Önskar du komma i kontakt med oss eller har några frågor, kan du kontakta oss här